reklama

Čo jedávajú ítečkári, alebo ako si ich udržať.

Vôbec nechápem, ako som to ja sám (ešte o pár rokov mladší) a aj kolegovia, zvládli. V našej IT a telko brandži ide bežne o šichty typu deň-noc-deň.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

A akokoľvek sa daný termín blíži, práce akoby neubúda, a je treba sa aspoň občas najesť a trochu zvoľniť. Tisíckrát si pamätám, ako prišla chvíľa, keď sa už vypili litre kávy a čaju, a po dlhých hodinách bola situácia zrelá na výdatné jedlo.

Obrázok blogu

Takže čo súčasní ítečkári jedávajú?

Odpoveď je jednoduchá - všetko - od tlačenky cez rezne, špagety, ravioli, steaky, pizze alebo sushi. Ale aj mnohovýznamová. Keď robíte s ľuďmi v tíme, poznanie toho, čo kto rád jedáva, alebo je dokonca jeho vášňou - je povinnou znalostnou výbavou lídra. Proste, ak chcete, aby pre vás, váš projekt, či firmu ľudia “prepotili tričko”, treba im na to vedieť urobiť podmienky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Úplne bežné je, že firmy, a tie z telko a IT nevynímajúc, využívajú moderné, dobre vybavené biznis centrá. A pestré, chutné jedlo v okolí je jedna z najdôležitejších otázok - hádam hneď po možnostiach parkovania. Reštaurácie s dennou ponukou jedál v objekte sú nevyhnutnosťou. Vítané sú samozrejme ďalšie reštaurácie v okolí, veď práve ítéčkári sú autormi rôznych aplikácií, ktoré navigujú k jedlám a službám. A tak reštaurácie s domácimi špecialitami, pizzerie, hamburgárne, podniky s talianskou, čínskou, thajskou, či vietnamskou kuchyňou sú pre najluxusnejšiu pracovnú silu iba na skok.

Ale ítečkári nemajú k jedlu zďaleka len pasívny, konzumný vzťah. Firmy, vrátane tej našej, ponúkajú ovocné a mliečne dni, ochutnávky bezlepkových jedál, alebo špecialít s nízkym obsahom cholesterolu. Ale ani tam sa to zďaleka nekončí. Kolegyne a kolegovia ma pred pár dňami oslovili s požiadavkou, že by si chceli aspoň raz do týždňa organizovať spoločné chutné a ešte aj zdravé raňajky na pracovisku. Po zvážení dopadov na chod firmy, som súhlasil. Nech jedia zdravo. A asi nič tak neutužuje tím tak ako spoločné jedlo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takmer jesenným štandardom sú “teambuildingy pri husacine” a firemné podujatia s množstvom dobrôt, kde sa opeká a griluje. Organizujú ich zväčša zruční jedinci, utajení šéfkuchári, aby sa pochválil a aj očarili.

Zažil som hody, keď najmä kolegyne napiekli dobroty a hostili celú firmu. Úplne unikátne sú pečené a nepečené sladké aj slané lahôdky, ktoré si vzájomne už viac rokov ponúkame so sloganom Upečme si Vianoce.

Čiže s tými kuchtiacimi a pečúcimi ítečkármi je asi naozaj všetko v poriadku. Len potom neviem. prečo tieto riadky píšem práve v nemocnici po operácii žlčníka... :(

Nielen technológiami je človek živý. A to platí aj o odborníkoch z IT a telekomunikácií.

Stano Verešvársky

Stano Verešvársky

Bloger 
  • Počet článkov:  60
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Roky praxe v IT a telekomunikačných firmách mi dali úžasné zistenie: „Počítače a technologické trendy sú rovnako zaujímavé a vzrušujúce, ako ľudia, ktorých pri nich stretnete (!?)“Spolu sú killerská kombinácia. Nedá mi o tom nepísať. Príbehy som mal vždy rád. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu