Čo jedávajú ítečkári, alebo ako si ich udržať.

Autor: Stano Verešvársky | 20.2.2018 o 17:35 | Karma článku: 6,11 | Prečítané:  2360x

Vôbec nechápem, ako som to ja sám (ešte o pár rokov mladší) a aj kolegovia, zvládli. V našej IT a telko brandži ide bežne o šichty typu deň-noc-deň

A akokoľvek sa daný termín blíži, práce akoby neubúda, a je treba sa aspoň občas najesť a trochu zvoľniť. Tisíckrát si pamätám, ako prišla chvíľa, keď sa už vypili litre kávy a čaju, a po dlhých hodinách bola situácia zrelá na výdatné jedlo.

Takže čo súčasní ítečkári jedávajú?

Odpoveď je jednoduchá - všetko - od tlačenky cez rezne, špagety, ravioli, steaky, pizze alebo sushi. Ale aj mnohovýznamová. Keď robíte s ľuďmi v tíme, poznanie toho, čo kto rád jedáva, alebo je dokonca jeho vášňou - je povinnou znalostnou výbavou lídra. Proste, ak chcete, aby pre vás, váš projekt, či firmu ľudia “prepotili tričko”, treba im na to vedieť urobiť podmienky.

Úplne bežné je, že firmy, a tie z telko a IT nevynímajúc, využívajú moderné, dobre vybavené biznis centrá. A pestré, chutné jedlo v okolí je jedna z najdôležitejších otázok - hádam hneď po možnostiach parkovania. Reštaurácie s dennou ponukou jedál v objekte sú nevyhnutnosťou. Vítané sú samozrejme ďalšie reštaurácie v okolí, veď práve ítéčkári sú autormi rôznych aplikácií, ktoré navigujú k jedlám a službám. A tak reštaurácie s domácimi špecialitami, pizzerie, hamburgárne, podniky s talianskou, čínskou, thajskou, či vietnamskou kuchyňou sú pre najluxusnejšiu pracovnú silu iba na skok.

Ale ítečkári nemajú k jedlu zďaleka len pasívny, konzumný vzťah. Firmy, vrátane tej našej, ponúkajú ovocné a mliečne dni, ochutnávky bezlepkových jedál, alebo špecialít s nízkym obsahom cholesterolu. Ale ani tam sa to zďaleka nekončí. Kolegyne a kolegovia ma pred pár dňami oslovili s požiadavkou, že by si chceli aspoň raz do týždňa organizovať spoločné chutné a ešte aj zdravé raňajky na pracovisku. Po zvážení dopadov na chod firmy, som súhlasil. Nech jedia zdravo. A asi nič tak neutužuje tím tak ako spoločné jedlo.

Takmer jesenným štandardom sú “teambuildingy pri husacine” a firemné podujatia s množstvom dobrôt, kde sa opeká a griluje. Organizujú ich zväčša zruční jedinci, utajení šéfkuchári, aby sa pochválil a aj očarili.

Zažil som hody, keď najmä kolegyne napiekli dobroty a hostili celú firmu. Úplne unikátne sú pečené a nepečené sladké aj slané lahôdky, ktoré si vzájomne už viac rokov ponúkame so sloganom Upečme si Vianoce.

Čiže s tými kuchtiacimi a pečúcimi ítečkármi je asi naozaj všetko v poriadku. Len potom neviem. prečo tieto riadky píšem práve v nemocnici po operácii žlčníka... :(

Nielen technológiami je človek živý. A to platí aj o odborníkoch z IT a telekomunikácií.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Cynická obluda

Dôkaz božej existencie

Filozofi, mystici a učenci sa o to stažili po tisícročia, ale na nezvratný dôkaz bolo treba počkať až do 21. storočia.


Už ste čítali?